9.2.13

Živio Mali Isus....Uvijek u našim srcima.



Živio Mali Isus!
Uvijek u  našim srcima!

U Božićnoj noći u našoj župi imali smo gosta, velečasnoga Žarka iz Sarajeva. Nakon predivnog Euharistijskog slavlja pozdravio nas je  pozdravom,onako kako pozdravlja jedan red časnih sestara i ja od te noći pozdravljam dobre prijatelje a ujedno i tragam za redom  koji  tako pozdravlja.

 U međuvremenu, zaokupirana priprema za  trinaesto Biblijsko bdijenje u Velikoj Gorici koje će započeti  na Pepelnicu, naišla sam na poučne Biblijske tekstove na stranicama Sestara SlužavkE Maloga Isusa i kad gle, to je taj red koji me oduševio svojim pozdravom. Red koji je nastao  prije više od sto godina  na mučeničkom tlu Bosne i Hercegovine, Imenom, Družba je obilježena služenjem Bogu u ljudima, posebice siromašnima, gladnima, napuštenima i ožalošćenima. Živi vjernost Bogu i njegovim obećanjima, očituje Božju svetost i svjedoči ekonomiju Utjelovljenja, odnosno vrednovanja malenosti i malenkosti na putu spasenja. Ime Družbe sadrži njezinu posebnost koju duguje mističnom iskustvu svoga Utemeljitelja pred tajnom otkupljenja Sina Božjega.
 Poslanje Družbe je "sudjelovati u životu Crkve brinući se za nejaku Isusovu braću: bolesne, siromašne, napuštenu djecu i stare osobe."Danas djeluje provincija osim u Sarajevu, u Zagrebu i Splitu.Apostolsku dimenziju Družbe sestre žive tako da sve svoje sposobnosti posvećuju širenju Kraljevstva Božjega. Čitav život služavke prožet je apostolskim duhom prema kojem je usmjerena formacija i uređenje Družbe.
I na završetku vratit ću se na početak pozdrava kojim ovaj red pozdravlja se međusobno. Dakle kada časna kaže ŽIVIO MALI ISUS, odgovorni pozdrav je  UVIJEK U  NAŠIM SRCIMA! 
Zar nije posebno lijep ovaj pozdrav, gotovo jednako poput onog starog katoličkoh, Hvaljen Isus i Marija, na vijeke hvaljeni!

Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život

Knjiga koja putuje samnom... Knjige Psihologija Knjiga  ČAROLIJA POSPREMANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT  je veliki svjetski bestsele...