11.4.24

Pater Pio: 'Ne bojte se sotone



Pater Pio, poznati stigmatizirani svetac, ovako je pisao svojoj duhovnoj djeci o tome kako se oduprijeti sotoni i održati za vrijeme njegovih napasti

'Nemojte da vas iznenade ili preplaše sotonski bijesni napadi, koje ćete iskusiti mnogo puta.
I kao što znate on će progoniti do smrti one duše koje ga ne žele slušati, koje mu se ne žele predati.
Njegova mržnja je sve veća i veća kako uviđa da su njegova nastojanja oko osvajanja nekih duša propala.
Vi nastavite na pravom putu, osnažite se molitvom, poniznošću, i svojom beskrajnim pouzdanjem u Božju pomoć. Predajte sebe Bogu našem Ocu kao njegovo ljubljeno dijete. Bacite se u Njegovo naručje i ne bojte se sotonske bitke protiv vas. On ne može ništa duši koja svoje pouzdanje stavlja u Boga. On vas može napasti, ali samo s ograničenim snagama koje su mu dopuštene s Neba;
Bog vas nikada neće kušati preko vaših snaga. Nemamo se čega bojati jer naš Gospodin nas neće napustiti i neće dopustiti sotoni da vlada nad nama. Bog je postojan i neće dopustiti napastima da prijeđu naše snage. On dopušta našem neprijatelju da nas muči ali samo do one granice koja služi Njegovu očinskom planu, posvećuje naše duše i na veću slavu Njegova Veličanstva. Zato, budite hrabri i zadržite mir u svojoj duši, jer je Gospodin u vašem srcu. On će se boriti s vama i za vas.
Onda, tko će pobijediti?
Tko može biti snažniji od Njega?
Zar pobjeda neće pripasti duši koja nastoji samo ugoditi Bogu, koja se Njemu obraća s pouzdanjem i čeka ispunjenje Njegovih nakana?
Vi govorite o svojim slabostima nasuprot tako snažnom neprijatelju vaše duše.
Da, ali neka vas nadahnjuje naš predragi Gospodin, jer kao što znate – što je veće siromaštvo i slabost duše to više treba vjerovati u snagu Gospodina a ne u svoju...
O, kad bi sve duše iskusile ove svete slabosti onda ne bismo svjedočili njihove padove, padove koji se događaju u svakom času.
Jer nikada ne padne ona duša koja kad prepozna svoju slabost okrene se Bogu za pomoć.
Samo onda kada duša stavi previše pouzdanja u svoje vlastite snage te misli da može odbiti i pobijediti napasti svojim snagama, tada se susreće s padovima koji je svladavaju.
Jadna duša, iako je skoro dodirivala Nebo u jednoj sekundi je bačena dolje do samih vrata pakla!
Zato, stavite svoje pouzdanje u Gospodina i ohrabrite se!
Ne bojte se sotonskih učestalih napada. Slabost koju osjećate neće biti razlog vašeg pada ako ostanete svjesni toga, budni i u molitvi. Tada ćete biti snažni snagom koju vam Bog daje.
Ali zasigurno ćete pasti ako stavite previše pouzdanja u sebe. Tada ćete vrlo brzo biti svjesni svoje neimaštine i slabosti. Ponavljam vam opet i nastavit ću to činiti:
Ne bojte se, nego stavljajte sve više svoje pouzdanje u Božje milosrđe.
Ponizite se pred našim Dobrim Gospodinom i zahvalite mu za sve milosti koju se udostojao dati vam i nastavlja vam davati.
On zahtijeva našu zahvalnost iako mi nikad nećemo biti u stanju, na nikoji način, zahvaliti mu kako zaslužuje za preobilje milosti kojima nas obasipa. Uvijek se trudite zapamtiti što sam vam rekao; suočiti se s izazovima i vi ćete nadvladati sva paklena nastojanja, sav njegov bijes. S Božjom pomoću postići ćete spasenje. Uvijek nastojte moliti i prihvatiti trpljenje, zajedno s Božjom nakanom i voljom.
Neka vam misao o nagradi na nebesima, koja, istini za volju i nije tako daleko, dade hrabrost.'
Autor: D. B.

Nema komentara:

Istina o lijeku Proveri u knjizi Hormonska ravnoteža dr.Sara Gottfried

Knjiga- Hormonska ravnoteža- Sara Gottfried Prirodna rješenja za hormonske poremećaje I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspolože...