29.11.11

HUMANITARNI KONCERT U KORIST ZAKLADE „MARKO BRKIĆ“



HUMANITARNI KONCERT U KORIST ZAKLADE „MARKO BRKIĆ“

Zagreb

Udruga Gospel ansambl Agape će dana 03. prosinca, sa početkom u 19 sati, u dvorani Kazališta „Vidra“ održati humanitarni koncert a sav prihod od prodanih ulaznica ići će u korist Hrvatske zaklade za školovanje slijepih studenata „Marko Brkić“.

Osnovao ju je Hrvatski savez slijepih 2000.godine koristeći kao osnovni kapital donaciju gospodina Marka Brkića,našeg iseljenika u Norvešku koji je kao slijepa osoba imao mnogo poteškoća u svojem školovanju. S obzirom na činjenicu da je uspio u životu i obogatio se, odlučio je dio svoje imovine dati za školovanje slijepih učenika a i studenata . Zaklada je do sada podijelila ukupno 115 godišnjih stipendija, a sredstva za to je osiguravala iz različitih donacija i akcija sličnih ovoj.

Glazbena skupina AGAPE (Zagreb), osnovana je 1983.godine i otad neprestano djeluje , dakako, uz određene izmjene i dopune pjevača. Osobitost je sastava promicanje duhovne glazbe. Studenti i mladi stručnjaci različitih zvanja udružili su svoje glazbene sklonosti i nadarenost u izvođenju ove rjeđe zastupljene glazbene vrste. Iako su članovi ove skupine dobrog glazbenog obrazovanja (nekolicina ih ima akademsku glazbenu naobrazbu),njihov rad u sastavu amaterskog je karaktera.

Glazbenici iz Agapea dosad su održali više od 300 koncerata i stotine pojedinačnih nastupa s mnogo zadovoljnih slušatelja i pohvalnih novinskih osvrta. Nastupali su u mnogim koncertnim dvoranama i sličnim prostorima diljem domovine, uglavnom u humanitarne svrhe. U više navrata gostovali su u raznim gradovima,Njemačke, Italije, Austrije, Mađarske, Poljske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država.

Repertoar skupine vrlo je bogat, a u njemu su zastupljeni gotovo svi izrazi duhovne glazbe: klasični i suvremeni gospel, crnačke duhovne pjesme, folk, country gospel, božićne pjesme , a također i skladbe naših suvremenika. Pjesme koje izvode pune su životnog i duhovnog iskustva, iskrenosti, oduševljenja i duhovnog zanosa skladatelja različitih podneblja. Dosad su snimili šest CD albuma i jedan DVD.

Pjevači u sastavu Agape izvanredni su i po tome što vjeruju i prihvaćaju ono što pjevaju.

Gospel je engleska riječ za Evanđelje, a ujedno i naziv osobite glazbene vrste.

Agape je riječ grčkoga podrijetla upotrijebljena u izvornom tekstu Biblije, a označava Božju ljubav prema čovjeku.

Kao gost koncerta nastupit će Mario Perčinić član Hrvatskog saveza slijepih muzicirajući na egzotičnom instrumentu australskih aboriđana – digeridu.

U organizaciji koncerta osim izvođača i Zaklade sudjeluju i Udruga „Više od života“ te Hrvatski savez slijepih.

Ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se nabaviti na blagajni kazališta „Vidra“ ili u Hrvatskom savezu slijepih.

Nema komentara:

Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život

Knjiga koja putuje samnom... Knjige Psihologija Knjiga  ČAROLIJA POSPREMANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT  je veliki svjetski bestsele...