2.5.10

Proljeće u srcima





Čovjek slijepac sjedio je na stubama pred jednom zgradom. Do svojih nogu stavio je šešir, a ispred njega položio papir na kojemu je pisalo: “Slijep sam, pomozite mi, molim vas".
Novinar, koji je onuda prolazio, zaustavio se i primijetio da je u šešir ubačeno samo par novčića. Nagnuo se, ubacio i on par novčića i bez traženja dopuštenja,uzeo papir, okrenuo ga i napisao novi tekst. Tog istog popodneva novinar je navratio do slijepca i primijetio da je šešir gotovo pun sitniša i novčanica…
Slijepac je prepoznao korak čovjeka i upitao ga nije li možda on onaj koji je napisao novi tekst na papiru i što je napisao?!

Novinar odgovori: “Ništa što ne bi bilo istinito - prepisao sam tvoje riječi ali na drugačiji način", nasmiješio se i nastavio put. Slijepac nije nikad doznao da je na njegovu komadiću papira pisalo:

“Danas je proljeće…a ja ga ne mogu vidjeti".

Možda i ti znaš mnoge koji ne mogu vidjeti proljeće… ali mogu osjetiti tvoje prijateljsko srce… Svim dragim osobama želim na usnama trajni smiješak, jer svojim smiješkom svijet čine ljepšim!


Nema komentara:

Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život

Knjiga koja putuje samnom... Knjige Psihologija Knjiga  ČAROLIJA POSPREMANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT  je veliki svjetski bestsele...