12.12.10

Betlehemsko svjetlo, stigloBetlehemsko svjetlo stiglo u Hrvatsku

U nazočnosti zamjenice gradonačelnika Ljiljane Kuhta Jeličić, danas je u prostorije Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport pristiglo, izravno iz Bečke katedrale, Betlehemsko svjetlo. Donijeli su ga Zagrebački izviđači koji već nekoliko godina sudjeluju u ovoj akciji donoseći svjetlo iz katedrale u Beču i odnose ga u crkve, bolnice skloništa za beskućnike, staračke domove, kaznionice te kulturne i političke institucije.

Na samom početku pozdravno pismo pročitala je jedna od pripadnica Gradskih izviđača u kojem se ukazuje da je ovo svjetlo zapravo podsjetnik koji bi nas neprestano trebao podsjećati na solidarnost.

„Ovo je svjetlo koje predstavlja simbol dobrote i mira među ljudima . Ono nam služi kao podsjetnik kako je lijepo biti blizu svjetla i uživati u njegovom sjaju i toplini. Nadamo se da će upravo ovo svjetlo potaknuti na razmišljanje da se prisjete zaboravljenog prijatelja, bolesnog susjeda ili onih koji su sami bez obitelji“- rekla je mlada izviđačica Marina.

Obraćajući se djeci dječjih vrtića i zagrebačkim izviđačima koji su danas prisustvovala ovom veličanstvenom događaju, pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Jelena Pavičić Vukičević , zahvalila se svima i obećala da će ovo svjetlo vrlo brzo biti proslijeđeno u vrtiće, osnovne i srednje škole i učeničke domove , te izrazila nadu da će Betlehemsko svjetlo ususret Božiću i Novoj godini, donijeti mnogo zdravlja sreće, ljubavi i međusobnog razumijevanja i tolerancije.

preneseno s neta

Nema komentara:

Ljetovanje na Krapnju, 2019.g.-nastavak

I tako, dok se još 2017 pisao na portalima  Zaboravljeni biser Mediterana stoji u ladicama šibenskog gradonačelnika  već 2018 su b...