12.2.10

JUBILARNO 10. BIBLIJSKO BDIJENJE U VELIKOJ GORICI



«I riječ tijelom postade» Iv.1,14
17. – 22. veljače 2010.



P O Z I V

svim župljanima Pokupsko – odranskog dekanata za sudjelovanje na
10. jubilarnom Biblijskom bdjenju

U ovih 10 godina kako se Biblijsko bdjenje održava u našoj župi NBDM uočili smo da mnogi vjernici drugih župa rado sudjeluju u čitanju Svetoga pisma. Stoga smo željeli da ovo jubilarno bdjenje uzdignemo na razinu Dekanata, te se radujemo i zahvaljujemo dekanu i župnicima što ove godine i službeno uključuju svoje župe.
Mjesto održavanja bdjenja je Crkva NBDM, u Velikoj Gorici.
Početak bdjenja biti će na Pepelnicu, na sv. Misi u 18 i 30 h
Popis prijava za bdjenje nalazi se u crkvi Navještenja . Možete se upisati od nedjelje 7.veljače 2010.
Završna svečanost Biblijskoga bdjenja, zahvala za pročitanu Bibliju i primljene milosti bit će na sv. Misi, 27. veljače 2010., u 19 h. Donesite svoje Biblije na blagoslov.

Ovim bdjenjem, čitanjem Biblije tijekom pet dana i noći, želimo da se riječ Božja razglasi, da se čuje u našem gradu, Dekanatu, pa i u svijetu...
Plod čitanja Svetoga pisma, koji nikad ne izostaje, je rast i napredovanje u vjeri, a rast, pak, sa svoje strane omogućava bolje i potpunije razumijevanje svetopisamskih tekstova i njihovu primjenu na osobni život.
Misli Svetog Augustina neka nas učvrste u odluci da se uključimo u ovo bdjenje: « Kad čovjek počinje čitati Sveto pismo, Bog ponovno šeće s njim u zemaljskom raju.»




JUBILARNO DESETO BIBLIJSKO BDJENJE
u župi Navještenja Blažene Djevice Marije


PROGRAM BDJENJA

Biblijsko bdjenje, kao i svake godine, počinje na Pepelnicu – Čistu srijedu, 17.veljače, u Župi NBDM, sa Misom u 18 i 30 h predvodi ga župnik V. Razum.
Drugi dan, 18. veljače – četvrtak - svetu Misu predslavi vlč. Josip Ružman, župnik Župe Blaženoga Alojzija Stepinca.
Treći dan, 19. veljače – petak - sv. Misu predvodi o. Milan Pušec, duhovnik Nadbiskupijskoga bogoslovnog sjemeništa.
Četvrti dan, 20. veljače – subota - sv. Misu predvodi vlč. Ivica Mađar, župnik Župe Uzvišenja svetoga križa, u Kravarskom.
Peti dan, 21.veljače – nedjelja - sv. Misu predvodi o. Ilija Živković.
Šesti dan, 22. veljače, završni dan Biblijskoga bdjenja – ponedjeljak – sv. Misu predslavi vlč. Dragutin Kujavec, župnik Župe svetih Petra i Pavla.

S obzirom na obilježavanje jubilarne, desete obljetnice Biblijskoga bdjenja, ovogodišnji program obogaćen je još nekim događanjima :

1. BIBLIJSKA TRIBINA pod naslovom «Odgovornost za riječ» - utorak 16.veljače, u 19 i 30 h, u dvorani Nazaret, predavač je g. Pero Pažin
2. PROMOCIJA DOKUMENTARNOG FILMA «BIBLIJSKO BDJENJE» autora Dražena Bušića - petak 26. veljače, u 19 i 30 sati, u dvorani Nazaret
3. MISNO SLAVLJE ZAHVALE ZA BIBLIJSKO BDJENJE - subota 27. veljače, u 19 h, predslavi pater Bonaventura Duda
Nakon misnoga slavlja slijedi agape, u dvorani Nazaret.

Na Pepelnicu počinje Biblijsko bdjenje i u Dugom Selu, te u Poreču, Rovinju i Pazinu.

Nema komentara:

Istina o lijeku Proveri u knjizi Hormonska ravnoteža dr.Sara Gottfried

Knjiga- Hormonska ravnoteža- Sara Gottfried Prirodna rješenja za hormonske poremećaje I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspolože...