15.4.09

Nije ništa izustio






“Tlačili su Ga i mučili, a ipak nije ništa izustio; stavljen je u okove kao janje i predan krvniku, i kao ovci skinuše Mu vunu, a ipak nije ništa izustio.”



Dan kada je Isus stajao sam, osjećajući kameno srce čovjeka, znao je da to svojom smrču ispravlja, I ostavlja svoj blaženi mir.




Uništili su izdajnički Njegovu riječ, vezali su Ga okrutnim užem, podrugljivo Ga nazvavši kraljem, ali Isus je nosio svoj mir.




Pljuvali su Mu u lice, vukli su Ga od mjesta do mjesta, natovarili su na Njega sramotu, ali Isus je nosio svoj mir.





Prijatelju, možeš li još dugo živjeti sa srdžbom, koju si nazivao opravdanom, i zamjeriti toliki prezir sa velikom patnjom …jer tvoj Spasitelj je nosio mir.



Dopustio im je da Ga obaspu najgorim uvredama, ipak je zadržao snagu smirenosti.
I nema značajnijeg dijela Biblije od onog gdje Spasitelj nije izustio ništa, niti riječi čovjeku koji ga je omalovažavao, i kojem se mogao baciti pod noge moleći za milost. Niti jednom riječju ga nije osudio.
Božje ponizno sveto janje!




Duboku je tišinu ostavio Bog nama u korist, i održava naš mir; duboka tišina bdije sa svog izvora i ustraje u tome, kroji put mudrosti s puno pažnje, i Bog će providjeti, i svu okrutnost zamesti svojom nepresušnom i iskrenom ljubavi.




Koliko često izgubimo Božju prisutnost skrivajući se iza lažnih ciljeva, zanemarujući njegove svete planove.




Jesi li li patio zbog nepravde, jesi li bio krivo osuđen, neshvaćen, ili potlačen?
Stavi to u njegove ruke
Ne budi osvetoljubiv, prijatelju Ostavi Bogu da dodjeljuje pravdu kao što je pisano: “Na meni je da sudim; Ja ću naplatiti grijehe” rekao je Gospodin Ne daj se zavesti zlom, pobjedi ga dobrim.

1 komentar:

Marijana Kragic kaže...

...vrlo...vrlo lijepo...istinito...prijateljski dobronamjerno...prepoznajem sebe u ovoj prichi...onda kada se najvishe okome na mene...onda kada mi je zaista najgore...ne znam drugo do shutjeti...zbog te shutnje neki su me proglasili mentalno zaostalom...i da ne znam uzvratiti udarac...ali chemu stalno uzvrachati udarce?...i prizivati nove udarce?...josh jache udarce?...i ovako su bili...i ovako su bili neopisivo snazhni...time mozhda josh i snazhniji shto su se osjechali slobodno jer se nisam opirala...ali i da sam se opirala...i to bi im dalo motivaciju...tako da...radi se o tome da su imali potrebu na nekoga okomiti sve svoje frustracije i nezadovoljstva...ali ja se ne sramim toga shto sam srodna isusu...mozhda chudno...ali itekako se ponosim time shto jesam...kada vidim rezultate svog djelovanja...ma koliko to chudno zvuchalo...ali jedino istinskom dobrotom mozhe se pobijediti zlo...koliko god ta dobrota ne priznavala neke shablone prozhete predrasudama i neznanjem o ljudima i ljudskoj dushi...ta dobrota je sasvim jasna svima koji imaju otvorene ochi srca...a ni oni kojima su josh uvijek zatvorene ne mogu je opovrgnuti...ne mogu opovrgnuti to shto zaista jest dobrota i nepobjediva moch bozhanske ljubavi...

...s iskrenim bozhjim...
...blagoslovima...
...ostavljam radost i mir...
...big lowe:)=)=),,,,,,,,

...marijana
www.obichnaja.blog.hr

...

Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život

Knjiga koja putuje samnom... Knjige Psihologija Knjiga  ČAROLIJA POSPREMANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT  je veliki svjetski bestsele...