27.1.09

Hodočašće u Molve svetoj Filomeni

U dobrom raspoloženju kako to uvijek biva krenuli smo sa dva busa zajedno iz Novog Zagreba i Velike Gorice prema Molvama u Podravini blizu Koprivnice.
I naravno uz molitve i pjesme brzo stigli na cilj. Iako su u dnevniku najavljivali pljuskove pa sam se opskrbila kišobranom, kabanicom dan je bio sunčan a crkva tamo prekrasna. Molve sam prvi put vidjela i ugodno se iznenadila ljepotom gradića od 500 kuća, novim školama , sportskim dvoranama, društvenim domom.

A crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije , ljudi, veličanstvena je. Ušli smo unutra i nismo se više dali van. Crkva je još bila okićena s četiri velike jelke oko oltara, predivne velike jaslice uz plavo platno i veliku zvijezdu repaticu. Na zidovima kipovi svih svetaca prvomučenika iz najranijih godina kršćana. Imena nisu pisala pa neke nisam ni prepoznala a za neke prvi puta čula ,npr. Sveti Izidor zaštitnik seljaka.

KIP SV. FILOMENE

Prvo sam pohitali do kipa Sv Filomene zbog koje smo najviše i došli, divili se ljepoti neuobičajenog prikaza svetaca i izmolili za sve naše mile, klečeći pred Sveticom.

Misa je počela u svečanoj procesiji sa mnogo ministranata u crvenom ruhu koju je predvodio fra Ivan Poleto. Nabrojao je i nazive gradova iz kojih su hodočastili vjernici iz Koprivnice, Karlovca, Splita, Šibenika , Velike Gorice , Zagreba i mnogi drugi.

Imali smo čast i zadovoljstvo poslušati svjedočanstvo gospođe Mirele iz Splita koja je bolovale od smrtonosne bolesti. Do sada ih je troje u svijetu imalo tu bolest krvi, mislim, no nitko nije preživio osim nje. No ona je "čula glas","primila poruku" da se moli Sv. Filomeni i ne samo da se molila nego je i otputovala u Mugnanu u Italiji gdje je sarkofag mlade Svetice koja se s 13 godina nije htjela udati za Diokelcijana radi ljubavi prema Isusu. Nakon povratka kući njezini nalazi nisu više prikazivali smrtonosnu bolest dapače ona je potpuno ozdravila što je i doktor u njezinoj povijesti bolesti napisao, čudesno izlječenje.

Nakon Euharistije u svečanom ozračju sa puno tamjana, sa ministrantima u crvenim odorama uputili smo se zajedno na ručak u društveni dom a potom u procesiju do Kapele Majke Božje Molvatske gdje se nalazi čudnovati kip. Ima dosta čudesnih ozdravljenja al jedan o kojem se najviše priča je kada su se troje štovatelja Spasitelju vratili iz ropstva još u vrijeme turskih ratova imali su okove na sebi. Nisu mogli nikoga naći da im ih skine stoga su došli pred kipe a okovi su sami spali s njih. Oni se čuvaju u ormaru pored samog kipa . Mislim da svatko tko klekne pred taj kip moli Gospu istu molitvu a to je da nam skine okove koji nas stežu u životu.

Vrativši se natrag u crkvu nastavili smo sa Klanjanjem, pomazanjem uljem Sv Filomene i blagoslovom predmeta te zajedničkom fotografiranju svih hodočasnika. Bilo je još riječi o osnivanju BRATOVŠTINE SV FILOMENE čiji je Centar u Svetištu Sv Filomene u Italiji, Mugnanu del Cardinale,Avellino
http://www.philomena.it/

U Hrvatskoj

Bratovština:

Mirela Madunić - ovlašteni direktor bratovštine za Hrvatsku

Cista Provo b.b

21256 Cista Provo

Mob.091-3085670

e-mail: mirela8@gmail.com


Sveta Filomena posebno mi je mila jer nisam imala žensko dijete što sam najviše željela, samo muške, pa je doživljavam kao jako mladu sveticu s posebnom ljubavlju i divim se njezinoj hrabrosti na ustrajanosti u mukama za Isusa našega.

Sveta Filomeno, moli za nas.!

SANNA

Nema komentara:

Istina o lijeku Proveri u knjizi Hormonska ravnoteža dr.Sara Gottfried

Knjiga- Hormonska ravnoteža- Sara Gottfried Prirodna rješenja za hormonske poremećaje I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspolože...