30.12.11

Sretno Novo Ljeto


Kao pastiri u NOVU GODINU

Možda nam je kao pastirima u evanđelju. Njima je bilo obećano, da je rođen Spasitelj, koji treba osloboditi svu zemlju. Očito je da nisu sasvim vjerovali obećanju. Morali su biti sumnjičavi, jer im je uvijek obećavan bolji život, što se nikada nije ostvario. Sumnjali su dakle: "Je li to istina?" "Zašto su anđeli trebali doći upravo k njima s jednom takvom porukom, njima jednostavnim ljudima?" Ipak su krenuli na put. Morali su tražiti, da otkriju gdje se obećanje slaže sa stvarnošću. Kad su našli mjesto, dali su svjedočanstvo o obećanju, koje im je Bog dao. Ljudi su se mogli samo diviti. Vratili su se obogaćeni i puni zahvalnosti, jer je Bog održao riječ. Bili su blaženi, jer su vjerovali, da se ispunilo što im je rečeno od Gospodina.

Također nad našom godinom 2012. leži obećanje, naime, Gospodin Isus Krist je u njoj, čeka nas i želi nam darovati blagoslov. Ako ste sumnjičavi, odvažite se i s pastirima krenite kroz dolazećih 365 dana. Otkrijte s njima, gdje Krist možda u sasvim neznatnim ili siromašnim odnosima čeka na vas. Tako ćete moći biti sretni, ako iskusite, da se ispunilo, što vam je Gospodin obećao.


Novogodišnja želja

Ne želim vam samo zdravlje, nego želim da možete kako sa zdravljem tako i s bolešću ophoditi, da raste vaše povjerenje u život, kojeg on drži u svojim rukama.

Ne želim vam samo sreću, nego da isto tako u sreći kao i u očitoj nesreći možete sačuvati pogled koji bi vas htio voditi zrelijem i punijem životu, također i onda kada on za vas traži neravne i tamne putove.

Ne želim vam samo radost, nego da se vi isto tako u radosti kao i u boli i patnji čvrsto držite onoga, koji nas sve poznaje bolje nego mislimo, i da na ovaj način vaša vjera u Boga bude posvećena.

O budućnosti kaže Franjo Saleški: "Budućnost pripada Božjoj providnosti". Samo je Bog onaj koji zna za moju budućnost, i stoga ne trebam imati straha. Ako budućnost pripada Božjoj providnosti, onda to znači: Mi smo skriveni u Bogu i smijemo vjerovati da Bog ide s nama bez obzira što bi moglo doći.

Prošlost dakle pripada božjem milosrđu, budućnost božjoj providnosti, ali je za Franju Saleškog važna sadašnjost. O tome kaže: "Ono što me brine i što se od mene traži je to danas. I to danas pripada milosti božjoj i predanju moje dobre volje". Radi se dakle o tome, da s tim danas, s tom sadašnjošću učinim s milošću božjom i mojom dobrom voljom sve najbolje u mome životu.

Prvi siječnja u Crkvi je svetkovina Svete Marije Bogorodice. To znači: Od prvog dana godine mi se kršćani stavljamo pod osobitu zaštitu Marije, jer znamo, da naše brige i molbe ona visoko uzdiže. Tako počinje Nova godina s puno nade: naša prošlost i naša budućnost pripadaju Bogu, važno je, da svaki dan iznova počnemo živjeti naš kršćanski život i da to smijemo činiti pod osobitom zaštitom Bogorodice Marije u čiji zagovor vjerujemo. Amen.

Fra Jozo Župić

Nema komentara:

Istina o lijeku Proveri u knjizi Hormonska ravnoteža dr.Sara Gottfried

Knjiga- Hormonska ravnoteža- Sara Gottfried Prirodna rješenja za hormonske poremećaje I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspolože...