1.11.08

Molitveni susret fra Smiljana Dragana Kožula




Svakog posljednjeg utorka u mjesecu tijekom cijele godine Pokret krunice za obraćenje i mir u župi Uzvišenje Sv. Križa u Sigetu (Novi Zagreb) organizira tzv. Molitveni susret posljednjeg utorka. U organizaciji susreta sudjeluju obje zajednice Pokreta (Maranatha i Magnificat), dok pjevanje predvode glazbene skupine Betlehem ili Magnificat (svaki mjesec naizmjence). Na susretu se mole molitve za ozdravljenje i oslobođenje i slavi sv. Misa za pokojne. Molitveni susret započinje u 18.30 krunicom, oko 19.00 počinje slavljenje Gospodina kroz molitve i pjesme, a sv. Misa započinje oko 20.00. Cijeli susret predvodi fra Smiljan Dragan Kožul.
U susretu sudjeluju svećenici, časne sestre, kao i mnoštvo vjernika iz cijele Hrvatske (neke skupine vjernika dolaze i organizirano autobusima). Na susretima sudjeluje prosječno između 1500 i 3500 vjernika.
Informacije o sljedećem susretu pročitajte na stranici Vijesti, a više o prošlim susretima (svjedočanstva, fotografije i sl.) pročitajte ovdje.
Pridružite nam se i Vi kako bismo zajedno slavili Gospodina i molili da se Njegovo Sveto Ime proslavi milostima iscjeljenja, ozdravljenja i oslobođenja na svim bolesnima i potrebnima. Dobro nam došli!
27.10.2008. Molitveni susret posljednjeg utorka 28.10.2008.
U utorak, 28. listopad, u crkvi Uzvišenja Sv. Križa (Siget, Zagreb) održat će se Molitveni susret posljednjeg utorka u mjesecu na kojem će se moliti molitve za ozdravljenje i oslobođenje i slaviti sv. Misa za pokojne koju će predslaviti fra Smiljan Dragan Kožul. Molitveni susret započinje u 18.30 krunicom. Pjevanje će predvoditi glazbena skupina Betlehem. Dođite i proslavite Gospodina
Pokret krunice za obraćenje i mir

Nakon večernje krunice započeli smo svečano sa pjesmom RAJSKA DJEVO. Fra Smiljan pozdravio je vjernike koji su stigle iz Stare Gradiške, Čakovca, Požege, Ljubljane autobusima i ostalih gradova, kao i nas sve prisutne. Vrijeme od 18,30 do 22,00 je prošlo u prepunoj crkvi veoma brzo. Puno smo toga mogli čuti staroga i novoga. Ustvari uvijek čujemo nešto novo a ojačamo svoju vjeru i obnovimo Duha kojeg fra Smiljan zaziva kroz večer. DOĐI DUŠE SVETI u molitvi i pjesmi i tako nekoliko puta. U ime Isusovo naređuje svim zlim silama da se udalje, porocima, drogi, alkoholu, kocki, bludnjičenju, svega onoga što nas udaljuje od Gospodina. Pjevali smo Sjaj Isuse, Nek je slavljen Bog, Maranatha, dođi Gospodine, Aleluja, Jeruzalem,Dajemo ti slavu ... Molili smo onima za koje nitko nikada nije molio, za sve pokojne, naše mile, bolesne, Papu. Večernja misa je svečano slavljena a u propovjedi fra Smiljan se osvrnuo na odnos čovjeka prema vjeri:
Krist je život vječni, svjetlo, molitva za vjeru da smo stvoreni za život vječni. Na što smo sve spremni? Da nam izvade organe, ugrade premosnice.Što smo sve spremni dati da produljimo život? Život je navjeći dar. Ali tragično je što nismo spremni dati za VJEČNI ŽIVOT.
Isus:"Došao sam da vam ponudim život vječni" Što to znači? Prihvatiti sakramente, euharistiju,pričest, pokornost, skrušenost, činiti ono što će te dovesti u nebesku slavu.Ne živjeti da bi zgrnuo, što će ti ? Noćas možeš život svoj dati. Bog je živ, On te ljubi, čeka te mjesto na nebu za sve one koji Ga ljube!
Na kraju, blagoslov soli i ulja i svih prisutnih.
Bilo je posebno veselo i neka ovo bude poziv vama koji niste još bili a trebali bi.
Bog vas veselio.
Sanna

Nema komentara:

Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život

Knjiga koja putuje samnom... Knjige Psihologija Knjiga  ČAROLIJA POSPREMANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT  je veliki svjetski bestsele...