22.1.20

Harry i Meghan su konačno slobodni !


Prince Harry, Meghan Markle
 foto od latimes. Toronto 2017.
 Mr. Harry i Mrs. Meghan  su konačno slobodni !
Ne mogu a da se ne osvrnem na mladi bračni par, koji se je  uspio izmigoljiti od konzervativnih engleskih, kraljevskih odredaba i uzviknem: konačno su slobodni!
Žarko im želim čestitati na odvažnosti, jer su odlučili se maknuti sa dosadnoga dvora u kojem nemaju što pametno raditi osim biti sluge kraljici majci. I dobro da je taj  Megxit kratko trajao. Mladi bračni par izgubio je jedno kraljestvo al je dobilo drugo kraljestvo , zvano sloboda. Zar ne težimo svi za time ?! I razmišljam nadalje o njima kao što sam prije o majci Dijani i ne mogu a da se ne zapitam, zar vlasnici plave krvi po rođenju izgube tu istu krv, tj promjeni im se u crvenu nekom čarolijom ?!  Valjda na dvoru kraljica Majka ima čarobnjaka Merlina za ta pitanja. Jer Harryjev gubitak titule povijesni je presedan jer je čak i Edvard VIII. nakon abdikacije ostao Njegova Kraljevska Visost. 
Instrument abdikacije koji su 10. prosinca 1936. potpisali Edward VIII i njegova tri brata, Albert, Henry i George1936. izbila je ustavna kriza u Britanskom carstvu kada je kralj-car Edward VIII predložio da se uda za Wallis Simpson, američku socijalisticu koja se razvela od svog prvog muža i koja je slijedila razvod od  svog drugog supruga.
Braku su se usprotivile vlade Ujedinjenog Kraljevstva i dominantne britanske zajednice. Postavljani su vjerski, pravni, politički i moralni prigovori. Kao britanski monarh, Edward je bio nominalni poglavar engleske Crkve, koja tada nije dopuštala razvedenim ljudima da se ponovno vjenčaju u crkvi ako su njihovi bivši supružnici još živi. Iz tog razloga, široko je vjerovalo da se Edward ne može oženiti  gospođom Simpson i ostati na prijestolju. [A] Ona je  politički i društveno neprikladna kao potencijalna kraljica supruga zbog svoja dva neuspjela braka. Ustanova je u veliko pretpostavila da ju je vodila ljubav prema novcu ili položaju, a ne ljubav prema kralju. Unatoč protivljenju, Edward je izjavio da voli Simpson i namjerava se oženiti s njom čim se razvede .
Rasprostranjena nespremnost da prihvate Simpsonicu kao kraljevu suprugu i Edwardovo odbijanje da je se odrekne, doveli su do njegove abdikacije u prosincu 1936. [b] Naslijedio ga je njegov brat Albert, koji je postao George VI. Edwardu je dodijeljena titula vojvode od Windsora i stilizirana Kraljevsko Visočanstvo, , a sljedeće se godine oženio Simpsonoicom. Ostali su u braku do njegove smrti 35 godina kasnije.       izvor Wikipedia
Dobro je malo zaviriti na dvore kroz prošlost Ujedinjenog Kraljestvo, (koje je poput Rimskog Carstva koloniziralo pola svijeta, moja opaska, sorry) kako bismo lakše shvatili ili odvagali težinu današnje priče i situacije "bijega sa dvora Harryja i Meghan. I u mojim krugovima šapuće se o mladim "utekli sa dvora" i malo zločesto ne mogu da se ne prisjetim što su sve radili Harryevoj majci, tada princezi Diani, koja možda kao usamljena žena nije mogla sama puno učiniti. Sreća je bila, u toj nesreći da je imala naklonost javnosti što joj je osiguravalo egzistenciju i što je mogla ostaviti u nasljeđe svojim sinovima određena sredstva sa kojima se Harry sad može pod pomoći. Harry je čini mi se jako na nju, i kako je on dobio ženu, a žene su pokretačice svega, u dvoje je lakše sve pa i tako jednu veliku odluku donijet i podnijet. I pomalo zločesto zaključit ću na kraju kako je unuk uzvratio udarac baki i ocu za sve što su učinili princezi Diani. Živjeli Harry i Meghan.

sanna

Nema komentara:

Istina o lijeku Proveri u knjizi Hormonska ravnoteža dr.Sara Gottfried

Knjiga- Hormonska ravnoteža- Sara Gottfried Prirodna rješenja za hormonske poremećaje I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspolože...