16.7.11

SCHOENSTATTSKI POKRET – OBITELJ NERALIĆ


SCHOENSTATTSKI POKRET – OBITELJ NERALIĆ

VODITELJ: Blažena Majka Terezija rekla je za obitelj: «Ljubav počinje u roditeljskoj kući. Ljubav živi u obitelji. Obitelj koja moli sretna je obitelj.»

Jedna takva obitelj dolazi nam iz Schoenstattskog pokreta iz Zagreba. S nama su Mirjana i Nikola Neralić i njihovo četvero djece: Mirjam, Loreta, Nikolina i Lovro. Pozdravimo ih!

Prošle ste godine s velikom radošću uselili u svoju novu kuću nakon dvadeset godina strpljivog čekanja i predanih molitvi. Mnogi ljudi danas slažu prioritete počevši od materijalnog pa tek na kraju stavljaju djecu. Prioriteti u vašoj obitelji bili su: djeca, posao, auto i kuća na zadnjem mjestu. Jeste li vi tako odlučili ili je Božja volja bila presudna?

* Bog nam je bio na 1. mjestu, tek kad smo investirali u duhovnu kuću, došla je i ona materijalna, po principu: „Ništa bez Tebe, ništa bez nas!“

Kao mladi bračni par nismo imali nikakvu materijalnu sigurnost, sve naše pouzdanje stavili smo u Gospodina. Bili smo otvoreni životu. Naravno, naša velika čežnja bila je imati vlastiti dom, pogotovu kad se rodilo već treće dijete.

Bog nam je na put slao ljude. Tako smo sa mjestom u jaslicama za prvo dijete dobili puno više: jednu sestru karmelićanku BSI koja je postala naša duhovna majka. Preko nje Bog nam je otvorio vrata u Schönstattsku duhovnost. Ljubav prema Mariji produbili smo sklopivši kao obitelj Savez ljubavi s Majkom Božjom, formirali smo i blagoslovili kućno svetište. To je bitno oblikovalo svakidašnji život naše obitelji.

VODITELJ: Vaša obitelj okupljena je oko kućnog svetišta, primjer ste kućne crkve. Posvećeni ste Majci Božjoj kao obitelj. Kako se snaga molitve očitovala u vašoj obitelji koja je prolazila kroz podstanarstvo, nezaposlenost, bolesti?

* Sve što jesmo i što imamo, izmolili smo! Godine poteškoća i žrtava imale su smisla, jačale su našu vjeru, ustrajnost i zajedništvo. U kućnom svetištu umorni od borbi života vapili smo ili pak radosno zahvaljivali Majci i Kraljici naše obitelji bilo da se radilo o odgoju djece, bračnom zajedništvu ili materijalnim potrebama. Kao obitelj njegujemo zajedničke odlaske na sv.misu i ispovijed. Ljeti rado na naše nakane hodočastimo u Marijanska svetišta pješice ili autom. Tako smo iz podstanarstva izmolili našu staru drvenu kućicu na blagdan Majke Božje Snježne i to u Župi Pohoda Bl.Djevice Marije. Nama su to očiti znakovi!

Gradnju nove kuće povjerili smo ocu obitelji i našem patronu, ocu Kentenichu na njegovu grobu. Rušenje stare kuće počelo je 23.rujna, onda problemi s majstorima, … 23. listopada.- početi graditi, to je bila ludost! No, baš ta jesen bila je suha i lijepa! Radovi su napredovali. Otac Kentenich nam je dao znak, jer za njegov rođendan kuća je bila pod krovom! 1. kolovoza uselili smo u novu kuću!

Kroz sve to, skupa s našom djecom mi smo duhovno rasli!

VODITELJ: Angažirani ste u obiteljskom apostolatu i rekli ste za sebe: „…radosno pletemo mrežu kršćanskih domova i obitelji.“ Kako to činite?

* Nevolja današnjih obitelji je velika. One milosti i blaga koja smo primili, želimo podijeliti.

Povezujemo se s obiteljima koje imaju slične čežnje jer želimo jačati i hrabriti jedni druge prenoseći konkretna, vlastita, pozitivna iskustva. Na mjesečnim susretima lige obitelji, kroz predavanja, kućne razgovore, kroz dvogodišnji tečaj Obiteljske akademije njegujemo zajednički razgovor supružnika, obiteljsku molitvu, prolazimo teme braka, obitelji, partnerstva i odgoja. Naša djeca se međusobno druže i animiraju. Radimo i učimo po pedagogiji utemeljitelja oca Kentenicha koji je davno rekao: „Obiteljsko djelo temelj je i kruna Schönstattskog pokreta.“

VODITELJ: Obitelj vam je uvijek bila na prvom mjestu. Što za vas znači obitelj?

* Jedna košnica u kojoj sve vrvi od različitih karaktera i bogatstva međuodnosa! Radosni smo što imamo svoju košnicu, što s našom djecom rastemo u vjeri.

Obitelj je naša svetinja! Najljepša melodija naših života!

Za nju se molimo i borimo dan i noć! Tu smo snažno doživjeli: s Bogom, mi smo umjetnici života!

sanna: hvala na dopuštenju objave ovoga svjedočanstva. Bog vas blagoslovio!

Nema komentara:

Istina o lijeku Proveri u knjizi Hormonska ravnoteža dr.Sara Gottfried

Knjiga- Hormonska ravnoteža- Sara Gottfried Prirodna rješenja za hormonske poremećaje I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspolože...