17.6.12

Šesti svjetski kongres znanstvenika u Dubrovniku u lipnju 2012.Na HRT pogledala sam kratku reportažu iz Dubrovnika o okupljanju znanstvenika iz čitavog svijeta sa kratkim intervjuom katolika dr.Davora Pavuna iz Švicarske i dr. Ivana Šegolja iz Canade. Pokušavši pronaći nešto o tom događaju na netu, ništa nisam našla, što nije za čuditi s obzirom da je medijima najvažniji trenutak čovječanstva svjetskonogomentoprvenstvo.
 Znanstvenici iz cijeloga svijeta okupili su se šesti puta kako bi predstavili nove uvide u makroskopsku kvantnu fiziku, prodore u nanoznaostima i tehnologijama sekvenciranja DNK-a, ali i napredak u tehnikama medicinskog imidžinga te obećavajuće metode za liječenje raka i paralize, jer su testovi već rađeni na gmazovima. - Ovo je jedinstvena konferencija jer pokriva bitan znanstveni segment međudisciplinarnosti jer je podjela na fiziku, kemiju i biomedicinu često umjetna, poglavito na nanoskali. Također, znanstevni koncepti se isprepliću, ponekad pod različitim imenima - rekao je Davor Pavuna. Bila je prikazana kratka reportaža jednog od prisutnih znanstvenika o iskoristivosti vode za  zamjenu solarne čelije, nova su otkrića. Znanstvenik Pavuna, poznat hrvatskom narodu koji svjedoči svoju vjeru u Isusa Krista u svakoj prilici  i na svakom mjestu, u svom temperamentnom stilu, istaknuo je važnost Hrvatske, koja je peta u Europi po količini vode i kazao da je Vlada toga svjesna ne bi ni bilo  HE Omble.
Zahvalio je HRT na datoj im  mogućnosti gostovanja u emisiji spomenuvši važnost toga okupljanja jer je 25 % prisutnih Hrvata sa svih kontinenata što potvrđuje njegovu tvrdnju da Hrvatska ima pametne i sposobne ljude  za sva područja no nikad nitko ih nije pozvao nikada iz Vlade RH. Isto je potvrdio i drugi gost dr.Ivan. Oni su ljudi u svom području rada dokazali se na svjetskom glasu i spremni su surađivati sa Vladom  za svoju domovinu Hrvatsku  spomenuvši kako će netko to vjeruju čuti.
Bože, poslao si nam ove pametne ljude, daj da njihove poruke dođu u prave uši vladajućih u Hrvatskom narodu, molimo Te!

Nema komentara:

Europa za Krista! Povelja

Europa za Krista! Povelja: Europa se nalazi pred raskrižjem. Europa dobar dio svoje kulturne baštine duguje Evanđelju po kojem žive kršća...