8.6.12

VIC u balonu
Putnik u balonu s vrućim zrakom izgubio je orijentaciju. Spustio je balon niže i ugledao jednu ženu na tlu. Spustio se još niže i pozvao ženu:

- "Oprostite, možete li mi pomoći? Obećao sam jednom prijatelju da ću se naći s njim, ali ne znam gdje se nalazim."

Žena mu odgovara:

- "Nalazite se u balonu, otprilike 10 metara iznad zemlje, 49 stupnjeva 28 minuta i 11 sekundi širine, te 8 stupnjeva, 28 minuta i 58 sekundi dužine."

- "Vi ste sigurno inženjerka!?" - kaže čovjek u balonu.

- "Jesam..." - potvrdi žena - "ali kako to znate?"

- "Pa, sve što ste mi rekli tehnički je korektno, ali ja nemam pojma što da radim s tim informacijama, a činjenica je da još uvijek ne znam gdje sam. Otvoreno govoreći, niste mi bili od prevelike pomoći, samo ste mi produžili putovanje."

Žena mu na to odgovori:

- "Vi sigurno radite u menadžmentu !"

- "Da!" - odgovara čovjek iz balona - "ali kako to Vi znate?"

- "Tja!!" - odgovara žena - "niti znate gdje ste, niti kuda idete. Dospjeli ste na visoku poziciju prije svega pomoću velikog napuhavanja. Dali ste obećanje prijatelju, a da nemate pojma kako ćete ga održati, i očekujete od ljudi ispod vas da riješe vaš problem... Činjenica je da ste sada u istoj izgubljenoj poziciji kao i prije našeg susreta, ali sada nekako ispada kao da sam ja kriva za to!"

Nema komentara:

Odmor-kamen-oslikavanje

Pozdrav, dragi čitatelji. Ljeto je u punom jeku, more, sunce, plaža... Nedavno smo se vratili saodmora Odmorali smo se nekoliko tj...