8.10.12

Zašto godina vjere?



Godina vjere započinje 11.listopada 2012. i traje do 24. studenoga 2013. 
Zašto godina vjere?
Sveti  Otac Benedikt XVI ukazuje na suočavanje s dubokom krizom vjere i gubitkom vjerskog osjećaja koji predstavlja jedan od najvećih izazova Crkve danas. Također u mnogim područjima diljem svijeta riskira se da se vjera do kraja ugasi. Papa traži od čovječanstva isto što je i Isus tražio od apostola a to je budnost. Budnost za sve kritične trenutke kroz koje prolazi ljudski rod. Nije to ništa novo, već nešto na što nas se podsjeća. Naš Gospodin  i Učitelj, Isus Krist koji je isti kroz sva stoljeća i On nas sada zove. Zove nas zato „da se nijedan koji u Njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni“, kako zapisa Ivan evanđelista (Iv,3,16) Preduvjet našeg spasenja je vjera i ona je zaštita od propasti.
„Dođite k meni svi koji ste izmoreni opterećeni  i ja ću vas okrijepiti....Uistinu jaram  je moj sladak i breme je moje lako“ (Mt 11,28,30)“ Isusove su riječi, možda jedne od najljepših.
Bog nikada ne govori u prazno ili neodređeno. On govori tebi i meni, svima kojima je dato čuti i isto tako On očekuje odgovor. Zamolimo zato spasenje svih ljudi i neka to bude naša molitva i doprinos spasenja svijeta ovoga trenutka. Širimo Radosnu vijest u Godini vjere, svjedočimo svoju vjeru  na koju smo pozvani i ne zaboravimo da nam je Bog obećao kako će biti s nama u sve dane do svršetka svijeta.
Dijete vjere :-)

Sanna

Nema komentara:

Istina o lijeku Proveri u knjizi Hormonska ravnoteža dr.Sara Gottfried

Knjiga- Hormonska ravnoteža- Sara Gottfried Prirodna rješenja za hormonske poremećaje I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspolože...