18.11.13

Knjiga, prijateljica s kojom nikada nisi samUobičajeni dan u Zagrebu, obasjan suncem, odveo me na sajam knjiga. Najsmješnije u tom danu, bilo je što sam dan prije pogledala na Netu, izdavačku kuću Kršćansku sadašnjost i Verbum i izradila popis knjiga koje bi željela pogledat, pa i kupi, a u paviljon u kojem su te izdavačke kuće  boravile, nisam niti uspjela uči od silne gužve.. Činilo mi se da su sve škole lijepe naše, došle u subotu na sajam knjiga. Gužva je bila neviđena.Stoga sam ušla  u sljedeći paviljon i odmah zastala kod Teovizije gdje sam pomno izabirala naslove poznatih nam Anselm Guern, Bonaventura Duda, fra Zvjezdan Linić, prof Tomislav Ivančić i mnogi drugi. Najveće otkriće mi je bio autor Stjepan Lice,zaprao njegova knjiga  čije bi kratke priče  često pronalazila u vjerskim časopisima.Razveselilo me vidjevši i slikovnice Božidara Prosenjaka, naslova Voda i Legenda o svetom Nikoli. Izbor je morao pasti  i na jednu Bibliju kožnog uveza, a džepnog izdanja.
 Uvijek rado čitan profesor Ivančić , Molitva koja liječi (Tomislav Ivančić) i  Duhovno pomoći čovjeku (Tomislav Ivančić).  Kada sam naslagala nekoliko tih knjiga i knjižica mislila sam kako pretjerujem, no onda je jedna časna sestra zatražila dvadeset slikovnica, Legenda o svetom Nikoli , i odmah mi je bilo lakše te pomislih, o ne nisam pretjerala. Na žalost, nije bilo onih starijih izdanja, posebice za nastupajuće blagdane kada  volim kupiti dječici nešto poučno, duhovno a Teovizija ima lijepih naslova za malene. Navratila sam još  na povratku do Glasa koncila kupiti moj mali Eko kalendar za nastupajuću godinu i  zadivila me ponuda djela pokojnog nam don Živka Kustića u tzv.  kovčegu (Knjige u kompletu nekoliko izdanja i naslova)
Meni je ova  kupovina  bila  dovoljno i razlog više da pohrlim doma i  uz čaj, započnem  čitati kupljeno.
Preporučam svima odabir knjige sa linka na kraju jer knjiga je   prijateljica s kojom nikada nisi sam.

sanna : http://www.teovizija.hr/index.php/izdanja/biblioteke,

Nema komentara:

Ostaje vjera, ufanje i ljubav; najveća je ljubav.

1Kor 12-31-13, 13 Ostaje vjera, ufanje i ljubav; najveća je ljubav. Čitanje Prve poslanice svetoga Pavla apostola Korinćanima ...