7.9.17

Zašto je kinesiološka traka drugačija




Dr. Kenzo Kase nije samo naišao na ideju za traku, a zatim se sjeo da vidi što drugi mogu učiniti s njom. Njegov je prioritet oduvijek činio da njegovi pacijenti bolje osjećaju. Osim unosa tisuća obučenih praktičara i instruktora širom svijeta, on je i dalje aktivan u razvoju aplikacija, proizvoda i prilagodbi - svi dizajnirani s ciljem bolje njege pacijenata. Napredak je stalan jer se razmatraju novi terapeutski rezultati. Ako se Kinesio može činiti sporim za promjenu, imajte na umu da je svaka inovacija opširno testirana od Dr. Kasea i njegovog tima stručnjaka, kao i od strane treniranih stručnjaka na terenu.
Kinesio® Taping Technique je metoda terapeutske tapete koja omogućuje liječenje svih vrsta kliničkih stanja kao što su ortopedska, neurološka, ​​pa čak i autonomna patologija u dobnim skupinama. Smjernice za primjenu omogućuju i pomažu normalan cirkulaciju / limfni protok, normalnu funkciju mišića, preoblikovanje fascijskog tkiva i mogu poboljšati ravnotežu spojeva. Kinesio® taping metoda je dizajnirana za usmjeravanje tijela prema homeostazi.
Postoje dvije Kinesio trake, i postoji razlog za to. Prepoznajući neke od naprednih potreba i specijalizirane uporabe Kinesio Tape u medicinskom okruženju, dr. Kase izradila je Kinesio Tex Gold FP, koja predstavlja više mikrometriranih otisaka prstiju ljepila u naprednoj vrpci. Ovo je naročito učinkovito kada se koristi za cirkulacijske, limfne ili neurološke tretmane. Za mnoge tehnike Kinesio tapinga s mišićima i zglobovima, Kinesio Tex Classic traka je i dalje izbor praktičara ili svakodnevnog korisnika.
Klasični i "FP" Kinesio kasete imaju mnogo zajedničkog. Od početka, dr. Kase je vjerovao da njegova vrpca mora oponašati kvalitete površinskih slojeva kože: epidermisa. Debljina Kinesio Tex trake je otprilike jednaka epidermisu. Ovaj je dizajnerski element namijenjen smanjenju distrakcije trake na koži kada se pravilno primjenjuje. Nakon otprilike 10 minuta, svjesno prepoznavanje trake smanjuje se, međutim, proprioceptivni unos u tijelo i mozak nastavlja.
Vlakna na vrpci KInesio su dizajnirana da se protežu uzdužno i do 40 do 60% duljine odmora. (10 inča traka Kinesio Tex Tape će se protezati na 14 do 16 inča u ukupnoj duljini). To je otprilike sposobnost rastezanja normalne kože u područjima kao što su koljeno, niskim leđima i područje vrata maternice.
Toplina aktivirana akrilna ljepila vezana je za tkaninu u obliku vala slično otiscima prstiju. To pomaže podizanju kože, često se vidi kao konvolucije. Prozračnost i lagano ljepilo omogućuju ponovnu primjenu bez nadraživanja kože. Poput kože, traka Kinesio Tex je porozna. Kombinacija pamučnog tkanine bez lateksa i ljepila s valnim uzorkom poboljšava udobnost pacijenta dopuštajući da koža diše. Protektorat otporan na vodu nanesen na pamučna vlakna otporan je na prodiranje vlage i omogućuje brzo "sušenje". To osigurava da pacijent može tuširati i traka će ostati na snazi ​​i na dobrom položaju tri do pet dana.
Svi proizvodi tvrtke Kinesio® Tex jedinstveno su dizajnirani da budu nježni na koži, udobni dani u određenom vremenu i omogućuju normalnu mobilnost kroz bilo koji stupanj procesa rehabilitacije.
https://kinesiotaping.com/about/what-makes-kinesio-different/


Nema komentara:

Istina o lijeku Proveri u knjizi Hormonska ravnoteža dr.Sara Gottfried

Knjiga- Hormonska ravnoteža- Sara Gottfried Prirodna rješenja za hormonske poremećaje I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspolože...