13.12.17

DIJELI, DA SVI ZNAJ

Čudesna slika izložena je u zagrebačkoj katedrali, a rijetki znaju nešto o tome!

U Zagrebačkoj katedrali od 3. prosinca do 24. prosinca svaki dan moći ćete pred slikom Milosrdnog Isusa moliti krunicu Božjeg milosrđa u sat milosrđa, u 15 sati.
Krunicu predvode bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa. Riječ je o uistinu čudesnoj slici koja je u Hrvatsku pristigla direktno iz Vilniusa, iz Poljske. A čudesn je jer je pateru Marku Glogoviću ova slika stigla na vrata pavlinskog samostana u Svetice kraj Ozlja upravo kada je završavao svoju knjigu o pravoj slici Milosrdnog Isusa.
No, najčudesnija su zapravo obećanja koja je po svetoj Faustini Kowalskoj Isus ostavio za štovanje ove slike i Njegova milosrđa, zbog čega je prava šteta propustiti molitvu u zagrebačkoj katedrali.
Štovanje slike Milosrdnog Isusa
– Milost vječnog spasenja i sretne smrti
– Milost pobjede nad neprijateljima već u ovom životu
“Ja obećavam da ona duša, koja štuje ovu sliku, neće biti izgubljena. Obećavam također, već ovdje na zemlji, pobjedu nad neprijateljima, posebno u trenutku smrti. Sam ću ih braniti kao svoju čast”. (Dn 48)
http://www.dnevno.hr/vjera/iz-zivota-crkve/cudesna-slika-izlozena-je-u-zagrebackoj-katedrali-a-rijetki-znaju-nesto-o-tome-1105092/


Nema komentara:

Europa za Krista! Povelja

Europa za Krista! Povelja: Europa se nalazi pred raskrižjem. Europa dobar dio svoje kulturne baštine duguje Evanđelju po kojem žive kršća...