10.8.19

Odmor-kamen-oslikavanje


Pozdrav, dragi čitatelji.
Ljeto je u punom jeku, more, sunce, plaža... Nedavno smo se vratili saodmora Odmorali smo se nekoliko tjedana na Krimu. I... Nećete vjerovati... Počeo sam slikati na kamenu s akrilnim bojama. Ako ste zainteresirani, ostanite sa mnom, ja ću reći i pokazati na fotografiji što mi se dogodilo. Dakle, imao sam novi hobi. Svakog sam dana hodao uz plažu i skupljao lijepe šljunak. Vidio sam u svakom kamenu bobicu, krišku lubenice, kruška, ... . Ali budući da živimo u stanu, a ne u mojoj kući, nemam kamenje. A u stanu sam samo trebao kamenje. ))) Ali na moru ovo dovoljno dobro. Kamenje leži na plaži, uzmi onoliko koliko vam se sviđa.
Svi znamo da kamenje nosi posebnu energiju. I kamenje grijano suncem, oprano morskom vodom, osušeno vjetrom -  )))
Za slikanje kamena trebat ćemo akrilne boje i četke. Istina, imao sam jedan tanki kist. Kupio sam boje u Krim. Vrlo jeftine, ali visoko kvalitetne akrilne boje, kako bi se pokušalo u praksi.
Paleta je dovoljno bogata, 12 boja. Uzimajući u obzir činjenicu da se boja može miješati između sebe i postići željenu boju za sliku. Boje u staklenkama svaka s poklopcem koji je čvrst, i koji je vrlo prikladan. Neću vam pokazati kist, jer je vrlo jeftin, obični tanki kist.
Ako je slikanje na kamenu profesionalno obavljeno, morate kupiti četke u različitim veličinama da bi vam bilo udobno nacrtati.
Ove akrilne boje su vrlo prikladne za crtanje. No, njihov veliki plus je da se brzo suše i ne ispiru  se sa običnom vodom. 
Proces slikanja kamenja je vrlo specifičan. Kao što kažu profesionalci, trebate pregaču ili posebnu odjeću.
Prije nego što se bojite na kamenu, trebate ih prati i osušiti. Nisam to učinio, na plaži je svaki kamen čisti, glatko i prekrasno.
.
Ono što trebamo za početak  su:
§  Akrilne boje
§  Četka
§  Kamenje različitih veličina
§  Voda
Možda ovaj popis treba nadopuniti nadahnjujućem raspoloženjem Imam inspiraciju u tom procesu. 
Kad sam dobio crteže... Onda sam bio inspiriran, a nisam mogao prestati... 
Naravno, privukao sam slobodno vrijeme. I ima puno vremena za taj proces stvaranja slike.
Ja uopće nisam umjetnik, a ni profesionalac u crtanju na kamenju. Umjetnici će napraviti remek-djela. I ja sam poput početnika umjetnika))) Ovdje ću ivući ovu ljepotu))) 
Ovo je marelica.
Uostalom, sve se treba približiti profesionalno, potrebne su različite četke, budući da postoji mnogo različitih malih poteza i udaraca. Čak sam pogledo kamenje i pitao se kako sam sve uspjelo slojiti jednim četkom.
Nemojte suditi strogo, prvi put kad se bojim na kamenu, negdje je nešto krivo, negdje ne sasvim uredno. Ali taj je proces fascinantan, ne možete zamisliti.
Mislim da svatko može pokušati slikati na kamenu, glavna je želja.
Možda će vam trebati, kao i za početnike,  crteži. 
 Kiwi je nacrtan noću. Mali je moj noćni posao.
Razumijete, za crtanje, još uvijek trebate posebnu rasvjetu, jer je rad prilično tanak. Kamenje je malo.
Zatim, na plaži, našao sam duguljasto kamenje i imao sam ideju da obojam pola kruške. No, kruške su pokazale da su vrlo neuspješne. Ali ovo je samo iskustvo i praksa. Pokazat ću vam kruške.
Da biste stvorili sliku, tekstura i oblik kamenja su važni. Uzimam kamen u ruku i vidim da ću ovo napraviti krušku, i od toga krišku lubenice.
Ponavljam da profesionalci ispred slike preporučujem nanosenje pute na kamen. Ali nekoliko puta sam nacrtao pozadinu bojom. Svaki sloj treba dobro sušiti.
Ako pogriješite, morate je odmah ukloniti. Obrišite pamučnom krpom, voskom, čačkalicom, uklonite suhom četkom ili razrjeđivačem. Sve ovisi o vrsti pogreške i veličini.
Evo kriške lubenice. Također sam htio izvući limun, ali djeca su rekla da je to dinja.
Kako bi crtež ostali duže vrijeme, crtež na kamenu s akrilnim bojama mora se obojitii lakom.
A ako zalijepite unutrašnjost magnetom to je također lijep ukras na hladnjaku. Djeca vole igrati s tim kamenjem. Djeca vole pogledati i zadržati ih u svojim rukama. I s njima organiziraju cijele predstave, svaki kamen ima svoju ulogu... Ovdje je kazalište kamenja)))
Ali pokušao sam nacrtati šljivu, ali šljiva, po mom mišljenju, nije dobra.
Pa, konačno, prije odlaska, nacrtao sam kukuruz i grašak na kamenu. To je ono što imam.
Dječje crteže na kamenje jako puno i jako se svidjelo. Istina je da se nisu usudili nacrtati ništa. Sin je rekao da je jako sretan što imam prekrasne crteže, kao i za početnike. )))
Proces slikanja na kamenu dugo je slikanje jednog kamena, to mi je trebalo dugo vremena. Budući da svaki sloj boje mora sušiti.
Nisam razrijedio boje s vodom, već sam samo isprala četku u čaši vode, ako bih trebala drugačija boja.
I kako bi bili sigurni da su to zapravo crteži na kamenu s akrilnim bojama, okrenuo sam kamenje. Obratna strana nisam prekrila bojom.
Dakle, neočekivano za mene, imam tako divne crteže na kamenu. Pokušao sam napraviti mnogo fotografija kako biste mogli vidjeti moj posao. Drago mi je podijeliti s vama svoj ljetni hobi. Dakle, ne samo se odmaram, nego se odmaram s dobrim hobijem.
Tijekom svog odmora, također sam naučio kako napraviti orhideje iz fameirana, a također i engleski s učiteljem. Tako se odmaram. Ne mogu se samo opustiti))) Moram nešto poduzeti, i nađemo si zanimljive lekcije.
I što radite u svoje slobodno vrijeme ljeti?Nema komentara:

Harry i Meghan su konačno slobodni !

 foto od latimes. Toronto 2017.  Mr. Harry i Mrs. Meghan  su konačno slobodni ! Ne mogu a da se ne osvrnem na mladi bračni par, koji...