29.9.11

Za šalicu mlijeka



Za šalicu mlijeka” Guillermo Hernández Jednog dana siromašni mladić, Howard Kelly, idući od vrata do vrata, prodavajući robu kako bi si platio studij, ostao je samo s deset centi u torbi... A bio je strašno gladan! Stoga odluči kod sljedeće obitelji u koju će ući, zamoliti nešto za pojesti. Ali… vrata mu je otvorila uglađena dama, koja ga je smela do te mjere, da tako smeten, nije znao drugo osim zamoliti čašu vode umjesto hrane. Koliko dugujem? – - Ne duguješ mi ništa - odgovori - moja majka me učila da se ne traži ništa za ono što se daje braći iz ljubavi. - Onda Vam od srca zahvaljujem...! - Žena je primijetila da je mladić gladan, pa mu je umjesto vode donijela veliku šalicu mlijeka. Mladić je polako pio, a zatim je upitao gospođu: Kad je Howard Kelly izašao iz ove kuće, ne samo da se osjećao jačim, nego je osjetio da je u njemu poraslo povjerenje u ljude i vjera u Boga. Puno godina kasnije ona žena je teško oboljela. Mjesni liječnici su bili zbunjeni njezinim slučajem i nisu mogli pronaći lijek za njezinu bolest. Odlučili su je poslati u bolnicu u glavni grad. Nazvali su glasovitog Dr. Howarda Kellya za hitni savjet. Kad je čuo ime mjesta iz kojeg dolazi pacijentica, neobično svjetlo mu je ispunilo oči. Odmah je otišao u sobu pacijentice i prepoznao stariju gospođu. Srce mu je zadrhtalo od uzbuđenja. Odlučio je učiniti sve moguće kako bi spasio život.

Od tog trenutka sva njegova briga bila je bolesnica, a sve svoje dane posvetio je traženju lijeka za ovu strašnu bolest koja je gospođu vodila kraju. Nakon duge borbe, pacijentica je pobijedila bolest...! Potpuno je ozdravila! Kad je pacijentica bila potpuno izvan životne opasnosti i sasvim zdrava Dr. Kelly je u administrativnom uredu zamolio da napišu troškovnik i pošalju njemu na uvid. Kad ga je imao u rukama, potpisao ga je i odobrio, te na dnu lista dodao napomenu. Zatim je zamolio da se uruči bolesnici. Gospođa se bojala otvoriti kovertu strahujući da će naći račun koji nadilazi njezine mogućnosti. Konačno se odlučila, ali…nešto je privuklo njezinu pozornost. Na dnu troškovnika pisalo je: “Plaćeno prije puno godina... jednom šalicom mlijeka!" Dr. Howard Kelly Njezine oči napunile su se suzama radosti, a iz njezinog srca provrela je ova molitva: “Hvala ti, moj Bože! Svoju ljubav si objavio po rukama i srcima ljudi!" “Kralj će im odgovoriti: Zaista, kažem vam, meni ste učinili što ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće ...“ (Mt 25,40)

Nema komentara:

Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život

Knjiga koja putuje samnom... Knjige Psihologija Knjiga  ČAROLIJA POSPREMANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT  je veliki svjetski bestsele...