21.8.12

Proglašenje župne crkve Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću marijanskim svetištem



Jedno je od najstarijih prošteništa sjeverne Hrvatske nalazilo se je u Kloštar Ivaniću no na Blagdan Velike Gospe postalo je svetištem i na radost, prvim u Sisačko-Moslovačkoj  biskupiji.
Mons. Ćorić, čitanjem dekreta na početku misnog slavlja proglasio je crkvu Blažene Djevice Marije svetištem. Misno slavlje uveličali su vjernici iz cijele hrvatske,a  predvodio ga je sisački  biskup Košić. On se je  osvrnuo na značenje Marije – Majke Milosrđa, kako je kroz povijest ova ivanička Marija postala poznata i nazvana.
„ Znamo, Marija je majka Gospodina našega Isusa Krista, koga je po Duhu Svetom djevičanski začela, koga je rodila u Betlehemu i koga je odgojila u Nazaretu. Kao Majka Isusova Marija je neprestano nosila poseban križ, prihvaćala patnju i u brizi za Krista – sa svojim djevičanskim zaručnikom Josipom bježala u progonstvo u Egipat, da bi potom njezina bol doživjela vrhunac kad je – Isus bio optužen, uhvaćen i na smrt osuđen."
Biskup Košić je zabrinutu upitao i kako da naša Hrvatska postigne milosrđe koje nam je toliko potrebno i koje nam može isprositi svojom molitvom i zagovorom Blažena Djevica Marija, te odgovorio da bi ponajprije Hrvatska trebala priznati da joj je Božje Milosrđe uopće potrebno.
„Kada bi se, recimo, naši predstavnici odrekli svoje prijetvornosti, pa ne bi govorili: Mi smo nevjernici, mi nećemo ići na Misu za Domovinu, mi ćemo ići na Misu na Božić! Što oni time poručuju? Da nas vjernike preziru i vrijeđaju. To je pokušaj nasilne ateizacije našeg hrvatskog društva, što je nedopustivo. Pa kada bi oni trebali biti na nekoj Misi ako ne kad se njihov narod – kojega oni predstavljaju, a koji je većinom vjernički – moli za Domovinu? Zar je za njih Misa na Božić odlazak na proslavu narodnih običaja?
Ako tako misle, tada ih molimo: nemojte nam dolaziti niti na Božić na Misu, jer za nas su naši blagdani otajstva vjere, a ne narodni običaji! Nikome nije uskraćen pristup u crkvu, ali je za sudjelovanje u liturgiji Crkve potrebna barem želja vjere. Stoga bi već jednom bilo najbolje prestati s tom praksom da nevjernici dolaze u prve redove na Misu, a ne znaju se ni prekrižiti. Neka dođu u crkvu razgledavati umjetnost, ali izvan liturgije.", kazao je biskup Košić u svojoj propovijedi.
Veličanstvenu proslavu, biskup je upriličio kako bi dodirnuo srca članova vlade, kako bi ih podučio u Istini i probudio njihovu savjest jer  rekla bih kako nismo u Holivudu i ne treba nam glumatanja.
Zato Majko Milosrđa moli za nas, moli za Hrvatsku vladu i narod.
sanna



Nema komentara:

Istina o lijeku Proveri u knjizi Hormonska ravnoteža dr.Sara Gottfried

Knjiga- Hormonska ravnoteža- Sara Gottfried Prirodna rješenja za hormonske poremećaje I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspolože...