14.8.12

Velika Gospa-u susret Mariji




U susret Mariji
Danas kada hitamo Njoj u susret  uz upaljene svijeće Mariji Majci našoj i majci Njegovoj
začuh divnu misao I Krist je rođen od žene, zato nema Krista bez Marije.
Danas, kada u cijelom svijetu najavljuju poskupljenje hrane zbog velikih suša, pitam se zašto su se ljudi odrekli Marije i Isusa i molitve, jer Oni njih nisu napustili.
Pamtite li  Isusovu testamentarnu riječ s Križa koju reče Ivanu: „Evo ti Majke!".
Eto čovječe, dobio si Je, Ona je tvoja nebeska Majka. Od davnina hodočasti se Gospi u cijeloj katoličkoj Hrvatskoj i šire.
Ljepota vjere je baš ta ljepota koje su se mnogi odrekli zaboravši se pomoliti za kišu, za blagoslov Očev, za ljepotu i dobrotu življenja. Biti uzor mladima kao što su naše bake i djedovi bili uzoriti nama.
Pričaj o ljubavi Marijinoj kako bi te čuli oni koji su uši začepili, sjaji kao da si osunčan Njome jer svi smo osunčani suncem koje primamo od Oca na svim kontinentima ove planete.
Svjedoči Evanđelje i ne teži za bogatstvom koje nećeš ponjeti sa sobom u život vječni jer  i  Marija je uzašla na Nebo samo sa duhovnim vrijednostima i krijepostima.
Neka ti bude osmijeh na licu, ljubav u srcu, mir u mislima a Marijin plašt neka te ogrne u ovom blagdanu Velike Gospe i neka te ona vodi pod Križ kako bi kad dođe vrijeme mogao sa anđelima slaviti u blagoslovu Oca, Sina i Duha svetoga.
sanna

Nema komentara:

Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život

Knjiga koja putuje samnom... Knjige Psihologija Knjiga  ČAROLIJA POSPREMANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT  je veliki svjetski bestsele...