28.9.12

Promijenite svoj život-Budite zahvalni



Vrlo često uzimamo stvari i osobe u svom životu, zdravo za gotovo. 

Kad smo zadnji put zastali i zaista
 osjetili zahvalnost zbog nečeg, čak i za najmanju sitnicu koja nam je izmamila osmijeh?

Istraživanja pokazuju da
 osobe koje su zahvalne i znaju praštati imaju mnogo kvalitetniji život.Osjećaju se sretnije od osoba koje nemaju te osobine, a nisu milijarderi niti znaju dobitnu kombinaciju na lotu.

Cijenite mala zadovoljstva u životu
Svatko od nas može biti sretan. Prema istraživanjima, ako usmjerimo svoju pažnju na ono na čemu možemo biti zahvalni, umjesto da stalno i grozničavo razmišljamo što nam nedostaje, naš život može postati iznenađujuće dobar.

Zahvalnost znači
 cijeniti mala zadovoljstva u životu, sve ono što primamo i ono što već imamo.

Jedna od najboljih vježbi za poboljšanje kvalitete života jest da se navečer prije spavanja sjetite tri stvari na kojima taj dan možete biti zahvalni. Još ako se nasmijete pritom, znači da ste zaista imali dobar dan.
Ako se još uvijek ne možete sjetiti na čemu možete biti zahvalni, dopustite da vas podsjetim:

1. Pitka voda
Čini se čudno, ali ova sušna godina pokazala je koliko smo sretni što i dalje imamo vode, barem za piće.

2. Sloboda 
Oko 57% svjetske populacije živi u nedemokratskim društvima. Ovo naše društvo nije bajno, ali još uvijek možete izaći na cestu i opsovati vladu, bez da vas itko uhiti…..bar ne za sada.

3. Vid 
Ako čitate ovo, možete vidjeti boje, cvijeće, svoje bližnje ili zalazak sunca, pravi ste sretnici. Mnogo lijepih stvari prođe pored vas neopaženo, naučite primjećivati ljepotu oko sebe.
4. Vaša obitelj
Članovi vaše obitelji ili barem neko od njih, uvijek su uz vas. Vole vas bez obzira što učinili i uvijek im se možete obratiti. Ako imate bar jednog takvog člana obitelji, zaista možete biti zahvalni.

5. Zalazak sunca
Treba li još nešto reći?

6. Škola
U nekim dijelovima svijeta djeca iz raznih razloga ne mogu dobiti niti najosnovnije obrazovanje. Imali smo priliku naučiti čitati, zbrajati i saznati od čega su napravljene zvijezde. Ne vrijedi li to pravo bogatstvo?

7. Snijeg
Čini zimu nevjerojatno lijepom, veseli malu djecu i odrasle, na njemu škripe vaše cipele, a ne treba zanemariti niti onu predivnu tišinu koja zavlada kad padne prvi snijeg.

8. Prijatelji
Ako imate dobre prijatelje, lako je zaboraviti koliko vam to znači. Jeste li im rekli koliko ste zahvalni što ih imate? Recite im zbog čega ih cijenite i uljepšat ćete im dan.

9. Zdravlje
Najvažnija stvar na svijetu. Najmanje smo zahvalni kad ga imamo i postajemo svjesni njegove prave vrijednosti kad ga izgubimo.

10. Teški trenuci
Život ih je pun. Ponekad vam se čini da se samo nižu jedan za drugim, ali teški trenuci zapravo su prilika za učenje. Čine vas snažnijima, pokazuju vam koje životne lekcije još niste usvojili i zahvaljujući njima, lakše cijenimo one sretne trenutke. Na ovome je najteže biti zahvalan, ali ako u tome uspijete, na dobrom ste putu da vodite kvalitetan život ispunjen srećom.


ŽELIM VAM UGODAN VIKEND…..PUN OSMIJEHA !

1 komentar:

KARLO kaže...

KOMENTAR JE DA TREBA PROČITATI SVE OD POČETKA DO KRAJ I ŽIVJETI KAO SLOBODNA PTICA NA GRANI I UŽIVATI KAO RIBA U VODI , CIJELIM SVOJIM BIĆEM , ,ON STVORI ČOVJEKA NA SVOJU SLIKU , , SAMO SMO DJELO JEDINOG GOSPODINA SVESTVORITELJA , PA S TOGA TREBA ŽIVJETI U RADOSTI I VESELJU ŽIVOT , LJUBAV

Istina o lijeku Proveri u knjizi Hormonska ravnoteža dr.Sara Gottfried

Knjiga- Hormonska ravnoteža- Sara Gottfried Prirodna rješenja za hormonske poremećaje I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspolože...