10.1.18

Biti zdraviji u 2018

Male stvari koje možete učiniti svaki dan da biste bili zdraviji 2018. godine
Jednostavne, izvedive stvari koje će vas učiniti zdravijima

Kada Nova godina započne, mnogi ljudi su uhvaćeni u pokušaju da se drastične promjene u njihovom načinu života i na kraju odustaju od svojih rezolucija uopce. Međutim, može biti bolje napraviti mikro rezolucije, poduzimajući korake za promjenu sitnih stvari koje često mogu dovesti do većeg uspjeha u dugoročnom razdoblju. Frida Harju-Westman, in-house nutricionistica na zdravstvenoj aplikaciji Lifesum (lifesum.com) predlaže pet mikro rezolucija za poboljšanje vašeg zdravlja
boiled-eggs



Dobar doručak:


Istraživanja pokazuju da doručak koji nedostaje ima nisku razinu šećera u krvi i sporiji metabolizam. Vaš doručak ne mora biti razrađen, samo je važno, imati ga. Jaja su izvrsna hrana za doručak jer su niska u kalorijama, puna bjelančevinama, ili voćna salata koja osigurava poticaj vitamina i antioksidansa.
Detoksikacija šećera:
Kada se osjećamo tromo, često dolazimo do šećera kako bi nam pružili brzu energiju. Međutim, šećer nije dobar za naše zdravlje, a ne samo da je zarazan, i brzi vas digne samo će vas  više iscrpiti, nakon što se završi s unosom. Počnite s potpunim detoksikacijom šećera tijekom prvih nekoliko dana, prije ponovnog uvođenja prirodnih šećera i nerafiniranih ugljikohidrata za ostatak mjeseca. Nakon detoksifikacije, svakako uvodite pravu vrstu šećera, poput onih meda i voća. Međutim, ne zaboravite da su to još uvijek šećer i količina koju konzumirajte treba pratiti.
Pij više vode:
Održavanje hidrata važno je za pomaganje u funkcioniranju organa i stanica, smanjenju gladi i pomaganju ispiranja toksina, stoga pazite da pijete dovoljno. Aplikacije kao što je Lifesum vam pomažu pratiti unos vode i ostati hidratiziran. Preuzmite aplikaciju i unesite koliko vode pijete i to će vam reći trebate li više ili manje piti.
woman-preparing-salad

Jedite više povrća:
 Povrće su neophodni dio naše prehrane i sastavni su dio zdravog načina života, stoga osigurajte da dobijete sve hranjive tvari i vitamine. Umjesto da jedete slatke stvari, pokušajte ih zamijeniti u povrću. Možete imati salatu  od mrkve i crvenu papriku s humusom, ili pokušajte rezati slatki krumpir i pržiti ga.

Čisto jelo:
 Čista jela velika je mikro rezolucija koja će dugoročno dramatično poboljšati vaše zdravlje. Lakše je jesti čisto ako ste stavili misli u hranu. Za ručak slijedite osnovnu jednadžbu proteina + ugljikohidrata + masnoća. Piletina ili losos su dobar izbor jer su niske u masti, ali visoko u bjelančevinama. Povrće kao što su brokula i šparoga su dobri ugljikohidrati visoki u vitaminima, a umak od maslinovog ulja lako ispunjava vaš zahtjev za masnoćom.

Bilo da je cilj izgubiti težinu, izgraditi mišiće ili samo živjeti zdraviji život, Lifesum pokazuje kako mijenjanje malih, svakodnevnih navika može promijeniti vaš život. Aplikacija je dostupna na iOS i Androidu.
http://www.hellomagazine.com/healthandbeauty/health-and-fitness/2018010345131/micro-resolutions-health-2018/

Nema komentara:

Istina o lijeku Proveri u knjizi Hormonska ravnoteža dr.Sara Gottfried

Knjiga- Hormonska ravnoteža- Sara Gottfried Prirodna rješenja za hormonske poremećaje I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspolože...