11.1.18

Oteta djeca u Engleskoj (UK)

Oteta djeca u Engleskoj (UK)
Na HTV imali smo priliku gledati dokumentanu emisiju o obiteljima s djecom u Engleskoj. Pod dojmom gledanoga, ne mogu shvatiti činjenicu kako  je laburistička stranka pod vodstvom čelične lady Margaret Tacher, još  davnih godina mogla tako nemilosrdno dati vlast socijalnim radnicima i kako je kazao u emisiji bivši parlamentarac neki lord, ponašaju se kao da su djeca za reciklažu jer svaka "županija" dobila je određena novčana sredstva za usvojenu djecu. Kako pronaći djecu za usvajanje ako neće otimati rođenu novorođenčad i sl. Roditeljima su oteli svu djecu kad su jedno dijete doveli u bolnicu radi fakture koščice a sve pod izgovorom da su nesposobni na emotivnom ili osobnom kontaktu itd.itd
Ovo je nevjerojatno da se događa u jednoj civiliziranoj zemlji u Europi.
Ja bih rekla "đavolska su to posla". Jednio je dobro što se našao dobročinitelj u Francuskoj koji  prihvača majke za porod iz Engleske. Bog ga blagoslovio.
sanna


Potresna priča o novorođenčadi koja su oduzeta majkama u rodilištu zbog sumnje da bi ih novopečeni roditelji u budućnosti mogli zanemarivati ili zlostavljati, iako ti roditelji prije nisu imali druge djece. Nije riječ o zemlji u kojoj vladaju tiranija i diktatura, u kojoj prava djece ne postoje: ove se tragedije događaju u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Film otkriva nezamislivu praksu: svake godine Velika Britanija određuje kvotu djece koju treba oduzeti obiteljima te smjestiti k udomiteljima ili dati na posvajanje. Ako općine koje bi tu politiku trebale provesti ne ispune zadani cilj, novčano su kažnjene i budžet im se smanji. Privatne agencije - od kojih su neke na popisu burze - dobivaju u zadatak provesti posvajanje te djece. Djeca su na njihovim stranicama detaljno opisana poput kakvog proizvoda koji reklamiraju. Lani je 1860 djece oduzeto svojim obiteljima, a još 6000 čeka da ih posvoje parovi koji putem interneta mogu potražiti idealni profil djeteta. Tu djecu posvajaju roditelji s dobrim primanjima, a ona se često oduzimaju obiteljima koje se nalaze u novčanim poteškoćama. Za takvo nanošenje nepravde nije potrebna dokumentacija. Dovoljna je samo sumnja na buduće zlostavljanje i socijalna služba dijete može zauvijek oduzeti.
 U Velikoj Britaniji zaštita djece utemeljena je na liberalnom stajalištu da siromašne obitelji i samohrane majke nisu u stanju biti dobri roditelji. 
Kako bi se takve tragedije izbjegle, nekadašnji britanski političar te britanski milijarder pomažu obiteljima kojima takva nepravda prijeti da se presele u druge europske zemlja kao što je Francuska.

preneseno sa:http://mojtv.hr/film/97323/oteta-djeca.aspx

Nema komentara:

Istina o lijeku Proveri u knjizi Hormonska ravnoteža dr.Sara Gottfried

Knjiga- Hormonska ravnoteža- Sara Gottfried Prirodna rješenja za hormonske poremećaje I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspolože...