13.2.18

Početak korizme u Velikoj Gorici započinje Biblijskim bdijenjem

Image result for korizma 2018


Ove godine korizmeno vrijeme započinje na blagdan svetog Valentina. Iako će mnogi toga dana obilježiti Valentinovo, na ovaj zapovjedni post i nemrs, Čistu srijedu, započinje 18. Biblijsko bdijenje u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije.
Na samu Pepelnicu sveta misa bit će u 18.30 sati u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, a odmah poslije mise koju će predvoditi župnik Norbert Ivan Koprivec otpočet će danonoćno čitanje Svetog pisma. I ove godine očekuje se oko 250 čitača.
Čitanje će trajati pet dana i za to vrijeme Sveto će se pismo u cijelosti pročitati.
-Već sada se u našoj crkvi na raspored za željene termine mogu upisati svi zainteresirani čitači i pridružiti se 18. Biblijskom bdijenju- rekao nam je vlč. Norbert Ivan Koprivec dodajući kako će se svakog dana održavati i svete mise.
Svakoga dana tijekom Bdijenja slavit će se i večernje mise u 18.30 sati pa će u četvrtak misu slaviti vlč. Ivan Torbar, župnik župe Sveta Tri Kralja iz Donje Lomnice, u petak vlč. Mario Dukić, župni kapelan župe Zagreb-Retkovec, u subotu kapelan Luka Brešić, dok će propovijedati đakon Dario Kral, u nedjelju vlč. Vlado Razum, duhovnik Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu te u ponedjeljak ponovno vlč. Luka Brešić.
Prije večernjih misa vjernici će imati priliku za ispovijed, a završna svečanost Biblijskog bdijenja održat će se u subotu, 24. veljače, misom zahvalnicom u 18.30 sati koju će predslaviti dr. Anđelo Maly, profesor na KBF-u u Zagrebu.

Nema komentara:

Ostaje vjera, ufanje i ljubav; najveća je ljubav.

1Kor 12-31-13, 13 Ostaje vjera, ufanje i ljubav; najveća je ljubav. Čitanje Prve poslanice svetoga Pavla apostola Korinćanima ...